Атакуващият футболист на Байерн (Мюнхен) Томас Мюлер призна пред клубния сайт, че е развълнуван от възможността да играе на обновения “Сантиаго Бернабеу” в полуфинала от Шампионска лига срещу Реал Мадрид. Също така той похвали атмосферата, която феновете на баварците създадоха в първия мач на “Алианц Арена”, завършил 2:2. Според него степента на оплозотворени голови възможности ще направи разликата в реванша между двата тима.

“Развълнуван съм да разбера какво ще бъде отново да играя на “Сантиаго Бернабеу”, тъй като стадионът беше реновиран. Това, с което ме удивлява съоръжението, е, че то е точно в центъра на Мадрид. Ти си просто в някой квартал, свиваш покрай следващия блок и изведнъж виждаш 80-хиляден стадион. Футболът наистина е важен в Мадрид. Това се вижда и в подобни мачове и за мен лично служи като стимул за представянето ти. Атмосферата на “Алианц Арена” също беше много специална. Честно се наслаждаваме на подобна атмосфера там, но точно в първия мач тя беше специална. Беше толкова шумно: можеше да усетиш ентусиазма и енергията. Това ни повдигна духа. Беше наистина страхотно това, което сътвориха феновете на Байерн. Жалко, че не спечелихме, но поне представянето ни беше добро. Сега просто трябва да си свършим работата в Мадрид.

🗣️ "It’s about millimetres and whether we’re clinical and can take our chances when we get them." 👊

Interview with @esmuellert_ ahead of the second leg against Real Madrid 🗞️#MiaSanMia #RMAFCB #UCL

— FC Bayern Munich (@FCBayernEN) May 6, 2024

“Бернабеу” може и да принадлежи на Реал Мадрид, но е особено важно непоколебимите баварци да се появят и да придадат на този бял фен няколко червени петна. Често се преживявали нещо подобно тук особено когато продължихме напред след дузпи през 2012 година. Цялата ни агитка беше там. Така че и сега това определено ще бъде важен фактор. Какво очаквам от Реал в реванша? Този отбор има много различни лица. Там могат да се приберат в защита, като нямат никакъв проблем да се бранят. Но са наясно, че имат отлични играчи на контраатака. Достатъчно пъти сме виждали как тази концепция сработва. Неслучайно там постоянно достигат до полуфиналите през последните години. В Реал са толкова опасни, но ти можеш да се съревноваваш с тях. Победими ли са, или не, зависи от това дали ще успеем да им отнемем топката, или не. Това ще бъде много равностоен мач. Много неща във футбола опират до хладнокръвието. Срещу Щутгарт също имахме две големи положения при 1:1 през второто полувреме. Ако се възползваш от възможностите си, ти печелиш. От това зависи всичко, въпрос на милиметри е. Дали сме хладнокръвни и дали можем да се възползваме от нашите възможности, това е”, коментира Мюлер.

Последвайте каналите ни в: