От Унион (Берлин) официално обявиха раздялата си със своя наставник Ненад Биелица, който в последните два кръга от Бундеслигата ще бъде заместен от треньора на младежкия състав на клуба Марко Гроте.

Това е втора треньорска смяна за берлинчани през сезона, след като Биелица наследи на поста Урс Фишиер през ноември. Хърватинът първоначално извади тима от голямата криза, дошла в началото на кампанията, но Унион се върна към слабите резултати, като няма победа в последните си шест мача (две равенства и четири загуби). Така столичани са чак на 15-ата позиция в германското първенство с 30 точки или само на една от плейофното 16-о място, което доведе до уволнението на 52-годишния специалист.

With all thanks to Nenad, Nino and Danijel for everything they've done. As the Präsi said,
"They succeeded in stabilising the team in an extremely difficult situation."
They'll always be welcome back. Eisern!

— 1. FC Union Berlin (English) (@fcunion_en) May 6, 2024

Клубният президент Дирк Цинглер коментира решението си да предприеме тази треньорска смяна. “Убеден съм, че ще избегнем изпадането и гледам напред към изпълнението на тази задача. Познавам добре нашия отбор и знам, че ако обединим усилия, можем да съберем необходимия брой точки В борбата ни за оставане в Бундеслигата трябва да разчитаме на силата на целия клуб и, разбира се, на нашия състав. Имаме доверие на Марко Гроте и на неговия екип, за да изведат играчите обратно до най-високи нива на представяне, за да може оставащите ни мачове да са успешни. Бих искал да благодаря на Ненад Биелица и на неговия щаб за свършената работа. Те успяха да стабилизират тима в изключително трудна ситуация, което ни даде възможността да се борим за оставане в първенството”, коментира той.

Последвайте каналите ни в: