Лукас Храдецки от Байер (Леверкузен) постави рекорд за най-много срещи на чуждестранен вратар в Бундеслигата, записвайки 292-рия си мач в неделя. 34-годишният финландски страж игра при победата на своя тим с 5:1 срещу бившия си клуб Айнтрахт (Франкфурт), счупвайки върховото постижение, принадлежало преди това на бившия вратар на Борусия (Мьонхенгладбах) и Байерн (Мюнхен) Ян Зомер от Швейцария.

„Обичам да чета вестниците и статиите от мачовете и преди началото им. Така видях тази информация там днес. Изпълва ме с гордост и чест, че мога да играя в толкова прекрасни страна и първенство и за два фантастични клуба“, каза Храдецки пред DAZN. Той се присъедини към Айнтрахт през 2015 г. и записа 101 мача за клуба, преди да премине в Леверкузен през 2018 г. Неделният мач беше неговият 191-ви мач в шапионата за Байер.

Това беше и първият път, в който Лукас спечели с Леверкузен във Франкфурт след трансфера си. „Проклятието най-накрая беше развалено след пет години. Винаги се чувствах добре да побеждавам тук с отбора домакин и този път успяхме като гост“, заяви още той. Храдецки спечели Бундеслигата с Леверкузен този сезон с пет кръга преди. Отборът е в рекордна серия от 48 мача без загуба във всички състезания от началото на сезона. „Поредицата продължава, надявам се още пет мача. Просто е удоволствие да играя с Байер в момента“, добави стражът.

Леверкузен следва да се изправи срещу Рома в реванша от полуфиналите на Лига Европа. Байер спечели първия мач с 2:0 в Рим миналата седмица. След това гостува на Бохум за предпоследния си мач от Бундеслигата. Именно състава от Рур беше последният отбор, който победи “аспирините” в последния кръг на миналия сезон. Германският шампион ще завърши шампионатната си кампания у дома на Аугсбург. Байер също се изправя срещу втородивизионния Кайзерслаутерн във финала за Купата на Германия на 25 май.

Последвайте каналите ни в: