Наставникът на Пари Сен Жермен Луис Енрике е категоричен, че отборът му няма да се стреми конкретно към победа с два гола разлика, а като цяло към успех като домакин в ревашна с Борусия (Дортмунд) от полуфиналите на Шампионска лига. Френският първенец ще трябва да преодолее пасив от 0:1 след първия мач, за да се класира за финала на турнира.

“Знаем какъв мач ни очаква, като резултатът зависи и от поведението на съперника. Ако резултатът се промени, отношението също ще претърпи промяна. Независимо от това нашият манталитет е да не се влияем от резултата, а да бъдем по-добри от противника. Целта не е да спечелим с два гола, а просто да победим. Способни сме да вкараме два гола за три минути, но също така е възможно да страдаме. Така че трябва да бъдем концентрирани не само в атака, но и в защита. Няма да има значение ако допуснем гол, защото ако вкараме две бързи попадения, опонентът ще трябва да реагира. Дали Гонсало Рамош ще е титуляр? Както можете да се досетите, имам задълбочени анализи и познания. Всеки нападател си има специфични характеристики и може да бъде използван като изненадващо оръжие. Имам пълно доверие на всички мои играчи, така че всеки може да започне мача.

🏟️🎙️Paris Saint-Germain - Borussia Dortmund: Press conference live 🔴🔵https://t.co/Ctc0hTzBz4

— Paris Saint-Germain (@PSG_English) May 6, 2024

Как Килиан Мбапе би могъл да има повече голови възможности? Като помага в защита. Ние имаме една обща цел и затова се опитваме да изнесем топката от задни позиции, за да може тя да стигне по най-добрия начин до нападателите. Като отбор можем да изискваме и от тях да се бранят. Малко топки достигат до нашата защита. Ние сме един отбор и всеки футболист е инструмент. Както нападателите трябва да помагат в защита, така и бранителите да изнасят топката напред. Работя всеки ден върху нашата тактиката. Аз се опитвам да приложа тази идея, а от играчите зависи да я изпълнят. Те трябва да участват в този процес и засега го правят по изключителен начин. Задачата на треньора пък е да генерира увереност сред своите футболисти.

Luis Enrique: “We’re going to win, of course (in French), it’s the only sentence I know how to say in French (smiles). And I like it, I always think my team is going to win. We’re going to win.” 🗣️😂🇪🇸#UCL #PSGBVB pic.twitter.com/M3cyvA6cYX

— PSG Report (@PSG_Report) May 6, 2024

Имам абсолютни гаранции, че феновете ни ще бъдат с нас. Особено като се има предвид, че нещата не стоят много добре за нас. Видяхме го в Дортмунд, което беше невероятно. Надявам се да успеем да отпразнуваме с тях достигането до финала. Обещанието ми към тях? Ние ще спечелим. Това е единственото изречение, което знам на френски език Дали ще е провал, ако отпаднем? Това е толкова испански въпрос. Вие (от “Ел Чирингито” - б.р.) винаги гледате негативно на нещата. Животът продължава, ще продължава да грее слънце, а когато в Париж е слънчево, винаги е прекрасно. Като спорстмени ние бихме аплодирали противника, дори и ако него заслужава. Ще го поздравим, а на следващия ден ще сме напълно разочаровани, но с гордост ще заявим: “Изправяме се и ще се пробваме догодина отново”, коментира Енрике на пресконференцията си преди сблъсъка.

Последвайте каналите ни в: