Капитанът на Пари Сен Жермен Маркиньос призна, че ще разчита най-вече на натрупания опит и на подкрепата на феновете при домакинството срещу Борусия (Дортмунд) от полуфиналите на Шампионска лига. Френският първенец ще трябва да навакса пасив след загубата си с 0:1 в Германия преди седмица.

“Мисля, че всеки сезон и всеки мач е различна история. Освен това имаме опит, който може да ни помогне. Смятам, че във футбола е важно да имаш опит, как и да разполагаш с футболисти, които са преминали през ключови моменти, а ние разполагаме с много такива. Също така знам от какво значение е да играем у дома пред нашите феновете и тяхната енергия. Това ни дава толкова голяма увереност преди утрешния мач. Знаем, че те могат да преобърнат даден мач със своите скандирания и енергия най-вече преди началото на двубоя. Срещата ще бъде 90 минути, но може да се стигне до 120, така че трябва да сме подготвени за всичко. Комбинацията от опитни и млади играчи до момента ни върши добра работа, това се харесва и на треньора ни, който е взискателен към всички ни.

Дали сега сме по-добри, отколкото през 2020 година? Много е трудно да се сравняват отбори, сезони и играчи. През този сезон имаме голям опит, защото знаем какво се случи преди четири години, когато стигнахме до финала, но не го спечелихме. Въпреки това пътят ни тогава беше добър и завинаги ще го помним. Въпросният сезон беше специален заради това, което се случваше по света по същото време (пандемията от коронавирус - б.р). Сега моментът е различен, ситуацията също. Ето че сега ще играем пред нашите фенове, а тогава стадионите бяха празни. Ще оставя на вас сравненията на сезони, отбори и футболисти. Ние просто се надяваме, че утре ще успеем да направим добър мач”, коментира Маркиньос на днешната си пресконференция.

Последвайте каналите ни в: