Отборът на Алмерия стигна до победа с минималното 1:0 срещу тима на Райо Валекано в среща от 32-рия кръг на испанската Ла Лига. Единственият гол в мача отбеляза Антони Лосано (30').

Успехът бе утешителен за отбора, воден от Пепе Мел, тъй като се намира закотвен на последното място без шанс за оцеляване в елита. Мадридчани от своя страна имат осем точки преднина спрямо първия под чертата Кадис, но срив в остатъка от сезона може да доведе до неочаквано изпадане.

Четвърт час след началото Гарсия можеше да изведе домакините напред, но съперниковият страж Луис Максимиано спаси. Последваха пропуски на Гарсия и Фалкоа, който си изкара и жълт картон.

Така половин час след началото съперникът от испаснкия югоизток наказа мадридчани и се възползва от едно от малкото си положения до този момент. Ембарда преодоля бранител в “бяло”, който излезе да го пресрещне и подаде към Лозано. Централният нападател на алмерийци напредна и излезе очи в очи със стража Столе Димитриевски и откри резултата.

3️⃣ partidos consecutivos viendo puerta ⚽️

📹 @LaLiga #RayoAlmería ⚔️ #UDARadio 📻#LaLigaHighlights

pic.twitter.com/0gLANroUkn

— UD Almería (@U_D_Almeria) May 5, 2024

В оставащите минути до почивката играта бе равностойна и интересна, като Фалкао имаше две много добри възможности да изравни, но липсата на прецизност в завършващия удар му попречи.

След почивката натискът на Райо се засили, а в 54-тата минута домакините предявиха претенции за дузпа заради падането в наказателното поле на Оскар Трехо, но съдията подмина ситуацията и остави играта да продължи.

Най-чистите ситуации за домакините дойдоха в заключителните минути. В 82-рата минута резервата Раул Де Томас засече центриране от корнер, но стражът Максимиано хвана. Четири минути по-късно пък Оскар Валентин се извиси над всички в наказателното поле и стреля с глава, но топката премина на сантиметри над напречната греда.

Final del partido en Vallecas.

Un gol de Lozano decide un encuentro con máxima efectividad visitante y en el que el Rayo generó las mejores ocasiones.#RayoAlmería #VamosRayo pic.twitter.com/pUPVxlQH3j

— Rayo Vallecano (@RayoVallecano) May 5, 2024

Това бе втора поредна загуба за Райо, докато играчите на Алмерия спечелиха за първи път от 17-и март насам.

Последвайте каналите ни в: