Рома и Ювентус завършиха 1:1 на „Олимпико“ в зрелище с куп пропуски от 35-ия кръг на италианската Серия "А". Ромелу Лукаку (15) даде аванс на римските „вълци“, а Бремер (31) донесе точката на "бианконерите".

Домакините натиснаха и в 11-ата минута след центриране от корнер, Расмус Кристенсен засече с глава, но ударът му прати топката право в напречната греда. Четири минути след това Томасо Балданци комбинира с Браян Кристанте, чийто удар бе блокиран от Федерико Гати, но последва добавка от Ромелу Лукаку за 1:0.

Ювентус успя да изравни в 31-вата минута, когато Федерико Киеза центрира топката в наказателното поле за Глейсон Бремер, който се извиси над всички и с глава прати топката във вратата за 1:1. Десет минути след това Мануел Локатели пропусна златна възможност за обрат, пращайки топката над напречната греда на вратата, пазена от Миле Свилар.

Гостите имаха страхотна възможност за обрат и в начало на второто полувреме, като Федерико Киеза напредна и стреля от границата на наказателното поле, но топката се отби в десния страничен стълб. В 56-ата минута след корнер Душан Влахович засече топката и отправи неточен удар. Шест минути след това Киеза тръгна на солов рейд, който завърши с удар към вратата на Рома, като Миле Свилар докосна топката и я отклони в страничния стълб на вратата. Кълбото се разходи по голлинията, но не я премина.

Адриен Рабио също пробва късмета си с удар от дистанция, но Свилар пак бе на висота. Рома отговори с опасна ситуация в 68-ата минута, когато Томазо Балданци, също като при гола за тима си, се вклини в защитата на гостите и намери Лоренцо Пелегрини, чийто шут мина на сантиметри от вратата на Шчесни след рикошет в Бремер.

Миле Свилар направи ново спасяване в 79-ата минута, когато със сетни сили отрази удар от Мануел Локатели. В 88-ата минута младият сръбски вратар на "джалоросите" отново впечатли, като за пореден път изби опасен удар - този път с глава на влезлия като резерва Мойс Кийн. До самия край мачът бе двуостър, но не стигна до победен гол.

След равенството „бианконерите“ остават трети с 66 точки, докато Рома е на пета позиция с 60 точки и може да бъде изместен от мястото, даващо право на участие в Шампионската лига. Шестият Аталанта е с 57 точки, но и с два мача по-малко от „джалоросите“.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ !