Една от легендите на световния футбол Сесар Луис Меноти почина на 85-годишна възраст, съобщи Аржентинската футболна асоциация. Меноти изведе "гаучосите" до първата им световна титла през 1978 година като наставник на тима.

„АФА със съжаление съобщава с голяма тъга за смъртта на Сесар Луис Меноти, настоящ директор на националните отбори и бивш треньор на световния шампион на Аржентина “, обявиха от местната футболна федерация.

Меноти е роден на 5 ноември 1938 година и е известен като Ел Флако. Той бе треньор на Атлетико Мадрид и Барселона в Испания.

През времето си като играч аржентинецът игра нападател на аржентинските клубове Росарио и Бока Хуниорс. Меноти остава четири сезона в Росарио Сентрал, преди да бъде трансфериран през 1964 година в Расинг и след това да се премести в Бока Хуниорс през 1965 година, където спечели първата си титла като играч. Две години по-късно Меноти пристигна в Северноамериканската лига, за да играе в Ню Йорк. През 1968 година Меноти е трансфериран в Сантос, където е съотборник на Краля на футбола - Пеле, и печели четири титли на Бразилия.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ !

La Asociación del Fútbol Argentino lamenta informar con enorme tristeza el fallecimiento de César Luis Menotti, actual Director de Selecciones Nacionales y ex técnico Campeón del Mundo de .

¡Hasta siempre, Flaco querido!

— AFA (@afa)