Бившата звезда на Манчестър Сити и германския национален тим Айке Имел живее от помощи с останали само 2 паунда в банковата му сметка, съобщава "Сън".

Когато повечето хора говорят за играчи, които са играли в отбори като Манчестър Сити, те си мислят за охолния начин на живот, който почти сигурно ще следва за тези футболисти, предвид количеството пари, което получават професионалните играчи. Това обаче не винаги е така – със сигурност нещата са по-сложни за бившия вратар на клуба Айке Имел.

Германецът живее от помощи в общинска къща само с 2 паунда в банковата си сметка – въпреки че е бил милионер по време на кариерата си в Сити, Борусия Дортмунд и Щутгарт. 63-годишният бивш футболист прекара три сезона в Англия, където записа общо 50 мача. Той се оттегли от футбола през 1997 година и по-късно банкрутира през 2008 година. Съпругата и децата му също го напуснаха на фона на финансовите проблеми, които изпитваше.

Сега той живее в апартамент в град Щаталендорф и разказа за сегашното си положение: „В миналото парите не ме притесняваха. Понякога сметката ми за мобилен телефон достигаше до 10 000 евро на месец. Една Коледа похарчих 25 000 за дрехи на новата ми приятелка. Платих 1 милион паунда за дома си, но в един момент съдебните изпълнители бяха на вратата ми. Данъчната служба каза, че им дължа 800 000 паунда и не успях да ги платя".

„Направих неща, които всеки нормален човек би казал, че не могат да бъдат верни. Не бях мислил достатъчно за бъдещето. Работата с пари не е една от силните ми страни. Сега живея с 972 паунда месечни помощи, а 491 от тях отиват за наем, оставяйки ми само 481 за други разходи. Истинска битка е да свържа двата края. Понякога ми остават само 2. Всичкото обзавеждане в апартамента ми е предоставено и приятел, който държи местен ресторант, ми позволява да ям безплатно. Благодарен съм за помощта. Но ми се иска да не се налагаше да бъде така“, добавя бившата футболна звезда, който е европейски шампион с Германия от 1980 година и финалист на световните първенства през 1982 и 1986 година.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ !