Милан посреща Дженоа в мач от 35-тия кръг от Серия А. "Росонерите", които имат пет точки преднина пред третия Ювентус, ще искат да се върнат на победния път след три поредни мача без успех в първенството и общо пет последователни във всички турнири. "Грифоните" пък са на спокойно място в средата на таблицата, като в последните си шест мача са инкасирали само една загуба.

Милан играе доста успешно срещу този съперник, като има пет поредни победи срещу него, а последният успех на Дженоа е от 2020 г. - и то на "Сан Сиро".

Стефано Пиоли има доста проблеми и няма да може да използва контузените Майк Менян, Рубен Лофтъс-Чийк, Лука Йович, Симон Кяер и Антонио Миранте. Юнус Муса пък е наказан.

The Rossoneri's XI for #MilanGenoa 📋#SempreMilan
Brought to you by 𝗞𝘂𝗺𝗵𝗼 𝗧𝗶𝗿𝗲 pic.twitter.com/RYUpXIdjlg

— AC Milan (@acmilan) May 5, 2024

В сравнение с нулевото равенство с Ювентус, наставникът на "росонерите" прави четири промени. Тео Ернандес се завръща на левия бек, а Фикайо Томори ще застане в сърцето на защитата на Милан вместо Малик Тиау. Исмаел Бенасер заменя Ясин Адли в средата на терена. Атаката на тима отново ще води Оливие Жиру, подпомаган в задни позиции от Самуел Чуквуезе, влизащ на мястото на Рубен Лофтъс-Чийк, Кристиан Пулишич и Рафаел Леао.

Бившият играч на Милан и сегашен наставник на Дженоа Алберто Джилардино пък няма да може да разчита на голямата звезда на тима Алберт Гудмундсон, който е контузен. С травми са още Руслан Малиновски, бившия футболист на "росонерите" Жуниор Месиас и Матия Бани. Атаката на Дженоа ще водят Матео Ретеги и Кален Екубан.

⤵️ STARTING XI #MilanGenoa 🔴🔵 pic.twitter.com/6IGyELpAl8

— Genoa CFC (@GenoaCFC) May 5, 2024

МИЛАН (4-2-3-1): Спортиело; Флоренци, Габия, Томори, Ернандес; Бенасер, Райндерс; Леао, Пулишич, Чуквуезе; Жиру

ДЖЕНОА (3-5-2): Мартинес; Воляко, Де Винтер, Васкес; Спенс, Френдруп, Бадел, Торсби, Мартин; Ретеги, Екубан

Последвайте каналите ни в: