Списъците се правят избирателно и включват състезатели, които са им удобни, изригна мениджърът на ВК Локомотив Авия (Пловдив)

Преди седмица бе обявен разширеният състав на мъжкия национален отбор по волейбол на България за Лигата на нациите. В групата са включени млади момчета и дебютанти, които за първи път попадат в състава.

В същото време един млад играч - Светослав Иванов, който отбеляза много силен сезон в Турция и завърши на пето място в класацията при посрещачите в южната ни съседка (в редовния сезон), оставяйки зад себе си имена като Мирза Лагумджия (Халкбанк), Ориол Камехо (Зираатбанк), Мортеза Шарифи (Спор Тото) и Миран Куюнджич (Галатасарай), не попадна в списъка.

Иванов носеше националната фланелка в три поредни години - от 2021 г., а за първи път попада в разширения състав година по-рано.

Людмил Найденов, мениджър на бившия вече Марек и сегашен Локомотив-Авия (Пловдив), чиито играч е Светослав Иванов, изригна остро по този въпрос. Той заяви, че се обслужват лични интереси в националния отбор, като списъците се правят избирателно и с удобни играчи.

„Не е нормално млад играч, който се изявява успешно в силно първенство като турското, в което играят невероятни звезди, да не е включен в мъжкия национален отбор. Тези, които правят списъците, гледат избирателно и включват състезатели, които са техни, или които са им удобни“, заяви пред BGvolleyball.com Найденов.

„Трябва да се гледа реално на нещата. Волейболисти, които не могат да играят в нашето първенство и такива, които играя във втората група в Турция, са в състава на националния тим, а момче като Светослав Иванов, което е в първата петица при посрещачите в Турция, го няма в списъка. И също така - той е млад състезател, който показва умения и е пред звезди като Нгапет и Хуанторена...

Искам да попитам: Кой прави списъка? Явно някой (или някои), който/които не са в час във волейбола, както и с какви играчи разполага България. А в същото време се включват състезатели, които не са титуляри дори в нашето първенство, или пък такива, които в чужбина ходят да играят в по-долни групи.“

Последвайте каналите ни в: