Новият селекционер на мъжкия национален отбор на България Джанлоренцо Бленджини се сблъска с нова неприятна новина няколко дни, след като стана ясно че Александър Николов ще пропусне всички двубои на България от волейболната лига на нациите (VNL) през 2024 година.

Втори основен волейболист на държавния тим на България няма да може да играе със сигурност в първия турнир от VNL в Анталия (Турция) в края на месец май, а е възможно да пропусне и другите двубои на националния ни отбор в комерсиалния турнир на Международната федерация по волейбол (FIVB), научи Sportal.bg.

Посрещачът Мартин Атанасов, който през изминалия сезон игра за руския Локомотив (Новосибирск), има сериозна контузия в рамото и ще трябва да се подложи на преглед и най-вероятно на специална програма за възстановяване при известния италиански професор Джузепе Порчелини в Италия, научи Sportal.bg.

27-годишният национал заминава на преглед в Италия през тази седмица и след това ще е ясно дали той ще може да играе за България през лятото на 2024 година.

Професор Джузепе Порчелини е помогнал успешно на много български волейболисти, като за последно оперира успешно бъвшия капитан на България Цветан Соколов.

Неговият съотборник от Локомотив (Новосибирск) Денис Карягин също пропусна последните двубои на клубния си отбор, след като имаше възпалено ахилесово сухожилие и в момента се възстановява.

Джанлоренцо Бленджини бе официално представен като селекционер на Българи на 2 май, а на 3 май националите ни започнаха подготовка в София под неговото ръководство в зала “Левски София”.

В отсъствието на Александър Николов и Мартин Атанасов, италианският селекционер ще може да разчита на поста посрещач на Аспарух Аспарухов, Денис Карягин, Владимир Гърков, Георги Петров, Георги Татаров, Самуил Вълчинов, Димитър Василев и Денислав Бърдаров.

За 14 и 15 май са предвидени контроли на националния отбор на България срещу Естония.

България стартира участието си във VNL на 21 май на турнира в Анталия (Турция) с двубой срещу олимпийските шампиони от Токио 2020 - Франция.

На 24 май България среща Канада, а на 25 май САЩ.

На 26 май възпитаниците на Джанлоренцо Бленджини ще излязат срещу Нидерландия.

Заминаването за Анталия е на 19 май.

Последвайте каналите ни в: