Шльонск (Вроцлав), където играят българските национали Алекс Петков и Симеон Петров, се върна в битката за шампионската титла в полската Екстракласа, след като в мач от 31 кръг се наложи с 2:1 като гост на ЛКС Лодз.

Симеон Петров беше титуляр и игра без смяна за успеха. Алекс Петков пропусна двубоя заради наказание поради натрупани картони. Победата на Шльонск в юбилейния за клуба мач №500 в полския елит дойде след обрат. 

Дани Рамирес даде аванс на домакините с точно изпълнение на дузпа в 53-ата минута. Йехор Маценко изравни в 71-ата, а пет минути по-късно Пьотър Самиец-Талар донесе победата на Шльонск. Тимът от Вроцлав завърши двубоя с човек по-малко, тъй като в 81-ата минута Маценко беше изгонен след два жълти картона.

Успехът върна Шльонск (Вроцлав) на второто място в класирането с 54 точки, на две зад лидера Ягелония, а до края на сезона остават три кръга. Тимът от Бялисток и останалите отбори, участващи в битката за титлата претърпяха загуби.

В събота вечерта Ягелония отстъпи с 2:3 при гостуването си на Стал (Миелец). В петък Лех (Познан), който преди кръга беше втори, загуби с 1:2 при визитата си на Рух (Хожув) и вече е трети с 52 точки. Четвъртият Гурник (Забже) претърпя крушение с 0:5 в Краков срещу местния Краковия и остана с 51 точки.