Световната футболна суперзвезда Кристиано Роналдо продължава да наказва съперниците в първенството на Саудитска Арабия. В мач от 30 кръг 39-годишният нападател се отличи с хеттрик при победата на Ал Насър с 6:0 над Ал Уехда.

Това е 66-ият случай в кариерата на португалеца, в който той се разписва три пъти в един двубой. Според футболните критерии срещу Ал Уехда Кристиано е направил перфектен хеттрик – голове с десен крак, с ляв крак и с глава.

Ронадо вкара първите си два гола в двубоя в първите 12 минути. Той откри резултата само пет минути след старта, когато овладя лошо изчистване на вратаря Мунир Мохамед и прати топката в мрежата след удар с десния крак.

В 12-ата удвои аванса на тима си, когато с глава засече центриране на Марцело Брозович отляво. Нападателят оформи хеттрика си в 52-ата минута след удар с левия крак. Точни за успеха на Ал Насър бяха още Отавио, Мохамед ал Фатил и Садио Мане, който направи и две асистенции.

Кристиано Роналдо продължава да е лидер в голмайсторската класация на първенството с 32 попадения и вече е само на три от рекорда на саудитското първенство за най-много реализирани голове от един футболист в рамките на един сезон. В актива си португалецът има и 10 асистенции. Втори в подреждането с 23 гола е Александър Митрович от Ал Хилал. Ал Насър е на второ място в класирането със 74 точки, на девет зад лидера Ал Хилал, който има мач по-малко. До края на сезона остават още четири кръга.