Лионел Меси за пореден път записа името си в историята на футбола. Този път с рекорд в американската МЛС. 36-годишният аржентинец блесна при победата на Интер Маями с 6:2 над Ню Йорк Ред Булс в мач от редовния сезон, след като вкара гол и направи пет асистенции.

По този начин Меси стана първият футболист от създаването на МЛС, който подава за пет попадения в един мач, както и първият, участвал в създаването на шест гола в една среща.

Гостите от Ню Йорк водеха след първото полувреме, след като белгиецът Данте Ванзие откри резултата в 30-ата минута. Интер Маями изравни само две минути след почивката. Резервата Матиас Рохас беше точен след пас на Лионел Меси, който само две минути след това обърна резултата в полза на домакините.

В 62-ата минута Рохас реализира втория си гол в мача след ново ключово подаване на Лео Меси. Последва хеттрик на Луис Суарес. Уругваецът се разписа три пъти в рамките на по-малко от четвърт час – в 68-ата, 75-ата и 81-ата минути. Попадения дойдоха след асистенции на Меси. В седмата минута на добавеното време шведът Емил Форсберг оформи крайния резултат с точно изпълнена дузпа за Ню Йорк Ред Булс.

С четвъртата си поредна победа и общо шести последователен мач без загуба в МЛС Интер Маями вече има 24 точки от началото на сезона и не само оглавява класирането на Източната Конференция, но и общото подреждане в шампионата. Ню Йорк Ред Булс е четвърти на Изток със 17 точки. Лионел Меси и Луис Суарес са лидери при голмайсторите с по 10 попадения.

Без контузения български национал Доминик Янков канадският Монреал загуби с 1:4 при гостуването си на Нешвил. Англичанинът Сам Стъридж вкара хеттрик за домакините, докато защитникът Уокър Зимерман завърши с гол и автогол. Нешвил е 12-и в Източната Конференция с 11 точки, една по-малко от 11-ия Монреал.