Антъни Едуардс отбеляза 43 точки, а Наз Рийд се включи с 16 от пейката и Минесота Тимбъруулвс победи със 106:99 шампиона Денвър Нъгетс в първия мач помежду им от втория кръг на плейофите в НБА. “Горските вълци” отмъкнаха домакинското предимство на Никола Йокич и компания със солидно представяне в хода на целия двубой. Едуардс беше неудържим до почивката с 25 точки преди почивката, а Рийд помогна много в последната четвърт, когато Денвър се опита да направи обрат. Карл-Антъни Таунс също имаше солиден принос за успеха на Минесота с 20 точки.

“Целият отбор се представи добре. Вярваме си един на друг и няма значение кой ще изстреля топката”, заяви след мача Едуардс, който реализира 17 от 29-те си опита от игра.

Въпреки че преди три дни претърпя операция на коляното, старши треньорът на Минесота Крис Финч беше в залата. Неговият отбор успя да спре Джамал Мъри, който през първото полувреме не вкара нито един кош. Йокич завърши с 32 точки, 8 борби и 9 асистенции, но допусна и 7 грешки.

“Трябва да се справяме по-добре в това да накараме съперника да взима трудни стрелби”, коментира Йокич.

Минесота поведе в началото, но Денвър бързо навакса пасива си. Гонитбата в резултата продължи почти до финалната сирена. След 84:84 “горските вълци” направиха серия от 18:7 и си осигуриха победата най-вече благодарение на Наз Рийд, който вкара важни точки в заключителните минути.

Двата отбора се срещнаха в плейофите и през миналия сезон, когато Денвър се възползва от късата скамейка на съперника и продължи напред с 4:1 победи.

Мач номер 2 от серията е в неделя отново в Денвър.

Шампионите са загубили само два от последните си 14 домакински мача в плейофите.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages