Лионел Меси постигна нещо, което никой преди него не беше правил в Мейджър Лийг Сокър. Аржентинският гений стана първият футболист с пет асистенции в един мач от създаването на лигата, както и първият, който участва пряко в шест гола в един двубой.

Меси записа историческото постижение при победата на Интер Маями с 6:2 над Ню Йорк Ред Булс. Световният шампион вкара един от головете за "чаплите" и подаде за другите пет. С хеттрик за отбора на Херардо Мартино се отличи Луис Суарес. Уругваецът наниза три гола за по-малко от четвърт час и се изравни с Меси, като двамата имат по 10 попадения от началото на сезоан и оглавяват листата на стрелците в МЛС.

След третата си поредна победа Интер Маями е начело в класирането на Източната конференция с 24 точки и е отборът с най-добри показатели в цялата лига. Меси не пропусна да отбележи гол в седми пореден мач в МЛС. Бившата звезда на Барселона е убедителен лидер и при асистенциите с с общо 13 от старта на сезона.

До почивката падна само един гол и той беше във вратата на домакините. Отбеляза го Данте Ванзейър в 30-ата минута. Белгиецът стигна пръв до топката след удар в гредата на Викелман Кармона и откри в полза на Ню Йорк Ред Булс. Интер Маями създаде няколко чисти положения, но ги пропусна. Тимът на Херардо Мартино обаче заигра по коренно различен начин след почивката и буквално разпердушини съперника си.

За обрата много помогна появата на Матиас Рохас. Привлеченият от Коринтианс парагваец замени Дейвид Руис и още в 48-ата минута възстанови паритета след подаване на Меси. Само две минути по-късно аржентинската звезда получи пас от Суарес и заби топката под гредата за 2:1. След този гол домакините правеха каквото си поискат на терена, а Меси и Суарес напомниха за най-силните си години с екипа на Барселона.

Последвайте каналите ни в: