Ахмат постигна четвърта поредна победа в Премиер лигата на Русия. Този път тимът от Грозни надви с 1:0 като гост Краснодар. Светослав Ковачев беше титуляр за тима на Магомед Адиев, който вече е 10-и в класирането, след като в един момент беше близо до зоната на изпадащите.

Ковачев игра до 72-ата минута, когато отстъпи мястото си на Камило. Единствения гол вкара Мохамед Конате в началото на второто полувреме. Нападателят от Буркина Фасо се разписа отблизо и вече има 9 гола през сезона.

Загубата дойде в много неподходящ момент за Краснодар. "Биковете" могат да съжаляват за многото пропуски, най-вече на Джон Кордоба, и остават на върха с 50 точки, колкото има и Зенит, но питерци са с мач по-малко. Утре грандът от Санкт Петербург гостува на Факел (Воронеж) в опит да се върне към победите след пораженията от Рубин и Динамо (Москва). Динамовци също са в битката за титлата, а днес приемат последния Сочи.

В друга среща вчера Оренбург победи с 2:1 гостуващия Криля Советов. Матиас Перес откри от дузпа за домакините в 24-ата минута с точно изпълнена дузпа. В началото на второто полувреме Амар Рахманович изравни, а трите точки на Оренбург донесе Дмитрий Воробьов в 67-ата минута.

Последвайте каналите ни в: