Истинска икона на клуба, Марко Ройс ще напусне Борусия (Дортмунд) след 12 години в края на сезона, но финал на Шампионската лига на "Уембли" ще затвори кръга на кариерата му в Рурската долина, каза треньорът Един каза Терзич след убедителната победа с 5:1 над Аугсбург в 32-ия кръг на Бундеслигата.

"Жълто-черните" се стягат да стигнат до финала в Шампионската лига, който ще се играе в митичния стадион в английската столица. Но за да го направят, трябва да елиминират Пари Сен Жермен, когото победиха в първия полуфинал с 1:0.

Ройс вкара един гол и подаде за още два за днешната победа в първенството, демонстрирайки отлично настроение въпреки ясната посока през юни.

Германците победиха в Шампионската лига през 1997 година и се надяват да стигнат първи финал за същия този трофей от 2103 година насам, когато бяха победени от Байерн (Мюнхен) на същия стадион "Уембли".

Терзич обаче каза, че тимът дължи участие на финала и на Ройс заради 12-годишната му вярна служба към Борусия.

"Да, един цикъл би се затворил“, каза Терзич. - В първия си сезон в Дортмунд той игра на "Уембли“ и би било идеално да се завърне там", добави наставникът на пресконференцията след края на мача c Аугсбург.

"Няма смисъл да спорим – той е жива легенда в Дортмунд. И днес остави на заден план всички останали истории. Това, което искам, е фестивалът на Марко Ройс да продължи още един месец и да изживеем заедно още няколко успешни мача", каза още треньорът.

"Има някакви шеги, че сме стигнали в подножието на финала само заради него, за да завърши тук с купа. Но оставаме концентрирани и той също така е фокусиран върху ответния мач срещу Пари Сен Жермен”, допълни Терзич.

Ройс спечели две купи на Германия, но не събра никакви други големи титли, като агонизиращо пропусна първия си трофей в Бундеслигата миналия сезон в последния мач. Сега на 34 години той гледа към изхода и купата в Шампионската лига би била украшение на богатата му кариера, започнала в този клуб през 2012-a година. И също така може да се похвали и с още 10 в академията клуба. Професионалната му кариера е изпълнена с 169 гола в 425 мача, а е изработил и още 130 попадения.

Последвайте каналите ни в: