Лийдс ще трябва да премине през плейофите, за да се завърне в елита. Йоркшърци загубиха последния си мач от редовния сезон на Чемпиъншип и завършиха на трето място в класирането, а Ипсиуч си гарантира второто място и влизане в Премиър Лийг. Те допуснаха домакинско поражение с 1:2 от четвъртия Саутхамптън, като двата отбора могат да се срещнат във финалния плейоф.

Българският национал Илия Груев отново бе титуляр за Лийдс и игра през целия мач, като имаше добри изяви. Неговият тим стартира отлично мача, но Адам Армстронг изведе гостите напред в 18-ата минута, след като бе оставен непокрит в наказателното поле. Йоркшърци бързо изравни с попадение на Жоел Пирое. Лийдс обаче не успя да наложи контрол върху срещата.

В 35-ата минута Уокър-Питърс стигна до една топка преди тя да напусне терена, с лекота преодоля Фирпо и намери Смолбоун, който заби топката в мрежата. След почивката домакините така и не натиснаха съперника и трябваше да се примирят със загубата. Груев получи жълт картон десет минути преди края за опасно влизане в краката на съперник.

Още преди срещата шансовете на Лийдс да се добере до второто място, което даваше директна промоция за Висшата лига, бяха минимални, тъй като изоставаше на три точки от Ипсиуч. Тимът на Даниел Фарке бе в отлична позиция преди няколко седмици, но днес записа четвърта загуба в последните си шест мача. Йоркшърци ще се изправят срещу Норич в полуфиналния плейоф, а другата двойка е Саутхамптън срещу Уест Бромич.

Последвайте каналите ни в: