Бившият треньор на ЦСКА Саша Илич ще води трети различен отбор в рамките на настоящия сезон. 46-годишният сърбин официално беше представен като наставник на руския Пари Нижни Новгород.

Договорът му е до лятото на 2025 г. Така Илич се превърна в първия чуждестранен треньор в историята на клуба. Той наследява на поста уволнения в началото на седмицата бивш руски национал Сергей Юран.

Сърбинът ще дебютира начело на новия си отбор още утре утре, когато тимът от Нижни Новгород приема гранда Спартак (Москва). 

Пари Нижни Новгород се намира в серия от шест поредни загуби в руската Премиер лига и заема 11-о място в класирането с 28 точки, на три пред зоната на директно изпадащите и на две през местата, даващи право на участие в плейофи за оставане в елита. До края на сезона остават четири кръга.

Както е известно, Саша Илич беше уволнен от ЦСКА на 29 юли 2023 г., след като от началото на сезона „армейците“ вкараха само един гол в първите си три мача от сезона – срещу Хебър (0:0), Крумовград (1:0) и Сепси (0:2).

През октомври Саша Илич пое гръцкия Атромитос, с който се раздели в петък. Тогава стана ясно, че преговаря с Пари Нижни Новгород, който става третият му отбор в рамките на настоящия сезон.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ !