Атлетик Билбао победи като гост Хетафе с 2:0 в мач от 34-ия кръг на Ла Лига. 

Баските завършиха двубоя с двама души по-малко след червени картони на Йерай Алварес и Айтор Паредес, а треньорът на тима Ернесто Валверде също получи червен картон на пейката. 

След половин час игра Нико Уилямс асистира на брат си Инаки, който изстреля топката от ръба на наказателното поле в долния десен ъгъл за 0:1. 

Три минути след това Мейсън Грийнууд завърши страхотната си солова акция с удар от границата на наказателното поле, но Унай Симон показа невероятен рефлекс и блесна с брилянтно спасяване. 

В началото на втората част се повтори ситуацията от първата - Нико Уилямс асистира, а Инаки Уилямс по трева прати топката във вратата за 0:2. 

Пет минути преди края на мача и треньорът на Атлетик - Ернесто Валверде, бе изгонен от пейката с червен картон. 

Минута след това Хетафе получи право да изпълни дузпа, след като ВАР реферите потвърдиха решението на Хесус Хил Мансано. Мейсън Грийнууд обаче не успя да преодолее Унай Симон и резултатът остана непроменен. 

Атлетик (Билбао) е на пето място в класирането с 61 точки с три по-малко от Атлетико (Мадрид), който е последният тим в Зона Шампионска лига. Хетафе е на 10-а позиция с 43.