Челси приема Тотнъм в лондонско дерби, в което и двата отбора влизат след разочароващи резултати. "Сините" имат една победа в последните си пет мача във всички турнири, а преди седмица допуснаха много тежка загуба от друг градски съперник - Арсенал. Тимът на Анге Постекоглу изостава на седем точки от Астън Вила в битката за четвъртото място след последните поражения от Нюкасъл и Арсенал. "Шпорите" имат два мача по-малко от бирмингамци, но и точките в тях няма да са достатъчни.

Списъкът с контузени в Челси е дълъг. Енцо Фернандес, Чилуел, Густо, Фофана, Лавия и Чуквуемека са трайно контузени. Рийс Джеймс, Роберт Санчес, Рахийм Стърлинг, Колуил, Нкунку и Угочукву участват в тренировките, но не са готови за игра. Към този списък бяха добавени и Тиаго Силва и Аксел Дисаси, които пропускат днешния мач. Алфи Гилхрист заменя бразилския бранител в стартовия състав. Той ще действа отдясно на отбраната, а Трево Чалоба ще бъде преместен в центъра.

Your Chelsea side tonight! 🫡@ParimatchUK | #CFC | #CheTot pic.twitter.com/EdC9vKEVSz

— Chelsea FC (@ChelseaFC) May 2, 2024

Тотнъм загуби Тимо Вернер и Бен Дейвис до края на сезона. Постекоглу е направил цели пет промени от мача с Арсенал. На мястото на контузените Вернер и Дейвис влизат Бренън Джонсън и Емерсон Роял. Джеймс Мадисън е оставен на резервната скамейка, а сред титулярите е Ричарлисон. Другите две промени са в халфовата линия, където Ив Бисума и Папе Сар са в стартовата единайсеторка за сметка на Пиер-Емил Хьойберг и Родриго Бентанкур.

Team news is in! 🤍 pic.twitter.com/GyabI5dTTQ

— Tottenham Hotspur (@SpursOfficial) May 2, 2024

ЧЕЛСИ - ТОТНЪМ

ЧЕЛСИ: Петрович, Гилхрист, Чалоба, Бадиашил, Кукурея, Кайседо, Калахър, Палмър, Мадуеке, Мудрик, Джаксън
ТОТНЪМ: Викарио, Поро, Ромеро, Ван де Вен, Роял, Бисума, Сар, Джонсън, Кулушевски, Сон, Ричарлисон

Последвайте каналите ни в: