Лудогорец вече и официално е вторият финалист за Купата на България. Разградчани изиграха протоколен полуфинал-реванш в Пазарджик срещу Хебър и отново победиха своя съперник, този път още по-убедителното - 0:5. Преди седмица "орлите" победиха у дома с 4:0.

Така Лудогорец се класира на финала с общ резултат 9:0, а това беше и общо 3-ти мач между двата тима в последните 12 дни. Разградчани победиха момчетата на Любо Пенев с 3:0 и за първенството, което означава, че за този кратък период Хебър инкасира общо 12 попадения от хората на Дерменджиев.

Головете за убедителната победа на "орлите" отбелязаха Ивайло Чочев (5'), Кайо Видал (22') и Клод Консалвеш (44') през първата част, а точни през второто полувреме бяха Тисера (75') и Сундберг (90').

На финала Лудогорец ще спори за трофея с отбора на Ботев (Пловдив), който вчера отстрани ЦСКА от надпреварата.

Не бяха изминали и 60 секунди от началото на мача, когато домакините притесниха сериозно Лудогорец. Каракашев получи топката необезпокояван от никой около дъгата и стреля точно, но Падт внимаваше.

В 4-ата минута на мача Матиас Тисера получи дълъг пас от собственото си наказателно поле и излезе очи в очи с Боян Загорски, но вратарят спаси удара му с една ръка и топката излезе в корнер. Тодор Неделев центрира от ъгловия удар, а Ивайло Чочев скочи над всички и с глава стреля точно за 0:1.

Четвърт час след началото на мача разградчани можеха да удвоят преднината си. Тисера отново излезе сам срещу вратаря на Хебър, този път след пас на Чочев. Нападателят излъга стража, но се забави с удара си, а това беше достатъчно за защитника Николай Николаев, който дотича и попречи на аржентинеца да прати топката в мрежата.

В средата на първото полувреме логичното се случи и топката се озова за втори път в мрежата на Хебър. Кайо Видал получи топката на левия фланг и от центъра на терена стигна до наказателното поле на "гробарите". Бразилецът финтира двама защитници на домакините и с техничен удар направи резултата 2:0 за неговия отбор

.В 31-та минута домакините можеха на два пъти да намалят изоставането си. Първо Сонко Сундберг беше много близо до това да си отбележи автогол, но топката все пак излезе в корнер. След него Каракашев дебнеше около дъгата и стреля точно под гредата, но Падт спаси с една ръка.

Общият резултат от двата мача стана 7:0 за Лудогорец, след като минута преди почивката се разписа и Клод Гонсалвеш. Той отбеляза изключително красив гол с удар от около 25-30 метра.

Лудогорец излезе доста отпуснато през второто полувреме, а това даде възможност на Хебър да създаде няколко положения пред вратата на Падт, но до нещо сериозно така и не се стигна.

В 66-ата минута Тисера отново се размина с попадението. Той напредна с топката в полето на Хебър, стигна до границата на наказателното поле и с мощна тупалка едва не счупи напречната греда.След като цял мач се спука от пропуски, Тисера все пак отбеляза гол четвърт час преди края. Той получи извеждащо подаване от Тодор Неделев, излъга вратаря и на празна врата отбеляза за 0:4.Лудогорец нанесе последния си удар в заключителните секунди. Разградчани изпълниха корнер, а домакините изчистиха, но Сонко Сундберг дебнеше пред границата на наказателното поле и с мощен шут опъна мрежата на Хебър за крайното 0:5.