Вратарят на Борусия (Дортмунд) Грегор Кобел заяви, че победата над Пари Сен Жермен в първия двубой от полуфиналния сблъсък между двата отбора в Шампионската лига е ценна, но преднината преди втория мач е само един гол. "Резултатът от първия мач е 1:0, а само един гол не е достатъчен. Бихме искали да отбележим повече голове и да се поставим в по-добра позиция, но в крайна сметка предвид това как се разви мачът, трябва да сме ОК с резултата", коментира Кобел.

Попитан дали тактиката на тима е проработила в срещата с Пари Сен Жермен, Кобел отговори: "Ами да. Но, разбира се, че и съперниковият тим опитва да се представи по-добре. Понякога нещата не работят на 100%, но като цяло имахме наистина добър план за мача и го изпълнихме добре също така."

Next stop Paris next week! pic.twitter.com/wVZFFMgJeR

— Gregor Kobel (@Greg_Kobel) May 2, 2024

"Те имаха някои страхотни шансове в лицето на Килиан Мбапе, а също и извън наказателното поле. Имахме и малко късмет, и добри действия от защитата. Разбира се, че те също можеха да вкарат гол, но в крайна сметка ние се защитавахме наистина добре. Щастливи сме, че спечелихме“, продължи пред DAZN вратарят.

"Нападението на Пари Сен Жермен е наистина, наистина силно. Очакват ни много трудни 90 минути за нас в защитен план. Мисля, че в атака ще трябва отново да отбележим гол. Сега имаме предимство, но това е само един гол и другата седмица ни чака много труден мач. Разбира се, че се целим във финала. Когато си достигнал до полуфиналите, целта ти е финалът", каза още Грегор Кобел.

Последвайте каналите ни в: