Българският национал Хавиер Ибаниес ще оглави професионалната галавечер на Международната боксова асоциация (ИБА) "Нощта на шампионите" в Мадрид.

На 4 май в испанската столица той ще се изправи срещу местната звезда в категория до 57 килограма Хосе Килес. Двамата ще боксират в осем рунда, а победителят ще грабне европейския пояс на ИБА.

Срещата ще бъде своеобразно повторение на финала на Европейските игри в Краков. Миналата година Ибанес постигна успех над Килес с 5:0 съдийски гласа и спечели златния медал. Преди по-малко от седмица националът се завърна със сребърно отличие от европейското първенство в Белград. Участието му на събитието в Мадрид е поредното признание за класата му и реномето, което той си изгради на международния ринг.

Програмата включва общо шест мача, като двубоят на българина с "Лудия кон", както е прякорът на Килес, е последен в програмата. Началото на галавечерта в "Мадрид Арена" е от 19:30 часа българско време. Може да проследите събитието тук: https://night.iba.sport/events/night_madrid_2024/.

Последвайте каналите ни в: