Селекционерът на националния отбор по баскетбол на Сърбия Светислав Пешич все още не знае дали ще може да разчита на Никола Йокич за Олимпийските игри в Париж.

Сръбският тим ще изиграе първия си мач във френската столица срещу САЩ на 28 юли на стадион "Пиер Мороа" в Лил, който за турнира ще бъде покрит.

Never a bad time for some Nikola Jokic content 🤩

Going down the memory lane to Joker's debut for Serbia 🇷🇸 🃏 pic.twitter.com/DsVXLuo6kg

— FIBA (@FIBA) May 1, 2024

"Обществеността и вас медиите най-много ви интересува дали Йокич иска да играе за отбора. Вече сте досадни с това. Разбира се, че е важно кой ще играе. Можеш да си правиш планове, но трябва да имаш и основание дали играчите могат да се вложат максимално и физически, и психически, и да бъдат здрави", заяви Свестислав Пешич в интервю за сръбския вестник "Вечерни новости".

"Повечето първенства завършва през третата седмица на юни. Ако Денвър стигна до финала в НБА, ще играе до около 20 юни, а ние започваме подготовка на 17 юни. Търсят се резултати. Когато искаш да стигнеш до целта, трябва да се подготвиш за това", коментира още селекционерът на националния тим на Сърбия, който е и бивш консултант за българския държавен отбор по баскетбол за мъже.

Попитан за факта, че при условие, че Никола Йокич не играе за представителния състав на Сърбия, всичко ще се промени, Пешич отговори: "Няма план "Б". С Йокич планът е различен и за атаката, и за защитата. Но треньорите винаги са готови за всичко и не бива нищо да ги изненадва."

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages