По време на пресконференцията за представянето на новия селекционер на България Джанлоренцо Бленджини се засегна и темата и с волейболистите, които са отказали да играят за мъжкия национален отбор.

"За мен не е толкова важно да се назоват конкретните имена. Щом те са преценили, че не могат да са отдадат на 100%, добре. За мен е важно да заложа на тези, които искат да са отдадат на 100%", заяви Кико Бленджини.

"Аз пък ще ви кажа имената, знам че ви интересуват. В крайна сметка няма нищо тайно, важно е медиите да знаят и хората, обществеността, да знаят, защото имах един случай преди 2 години - състезател, който дойде и ми заяви, че се отказва от националния отбор, след това ми направиха интервю и аз го казах и след това той ми звъни и ми вика: "Бат Любо, защо каза, че се отказвам." Така че, аз искам да кажа истината и нещата така както са. В крайна сметка няма нищо тайно и нищо лошо. Това са... Георги Сеганов отказа, Розалин Пенчев, Владо Станков и Бранимир Грозданов. Това са състезателите, на които се обадихме да им пратим повиквателни. До колкото знам всички изпратиха писмено съобщение за отказ. Обадихме им се, изпратихме им повиквални, но просто тези четирима състезатели няма да бъдат част от този екип, който ще работи през следващите 5 години", каза пък президентът на БФВ Любо Ганев.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Борислав Цветанов