Новият италиански селекционер на мъжкия национален отбор на България Джанлоренцо Бленджини бе представен днес официално от Българската федерация по волейбол.

Бленджини подписа договор за 3+2 години, а голямата цел, която му е поставено от БФВ е да класира България за участие на Олимпийските игри в Лос Анджелис 2028 година.

“Благодаря, за интереса и представянето, което ми направи президента на БФВ Любо Ганев. Изключително доволен съм ли съм да бъда тук сега. Вярвам, че когато има такава воля на ръководството на федерацията може да постигнем целите си. Благодаря на Любо Ганев, Давид Давидов, Николай Иванов и всички, което успяха да ме привлекат за тази кауза. Щастлив съм, че имаме обща цел и се надяваме на имаме успехи заедно!”, заяви Джанлоренцо Бленджини при представянето си в София.

“Важен успех! Радвам се че изградих щаб, който е на добро ниво, и да постигнем целите си заедно с Франческо Кадеду, Данаил Милушев и Христо Цветанов и останалите хора от щаба ми”, добави Кико Бленджини.

“Важен успех! Радвам се че изградих щаб, който е на добро ниво, и да постигнем целите си заедно с Франческо Кадеду, Данаил Милушев и Христо Цветанов и останалите хора от щаба ми”, добави Кико Бленджини.

“Добрият ни екип е в основата да следваме целите си! Комплименти, към федерацията за подмладяване на отбора Имаме 5-годишен цикъл. И имаме възможност още от сега да работим, за да се стигне до желано класиране за ЛА 2028. Това бе и мотивът, който натежа при мен да приеме предложението на България! Можех да продължа пътя си с голяма клуб като Лубе, но приех да бъда част от един младо отбор, който мечтае за успехи!

За да навлезем в конкретика. Имаме група от талантливи млади играчи с резултати при подрастващите. Една част от тях може да се прелеят в мъжкия отбор. Имаме и играчи, които играят на клубно ниво и да помогнат. Искам пълната отдаденост на всички хора, които участвате. Саможертва на всички играчи. Ние ще трябва да преценим това лято, с кои хора ще трябва да продължим. Тези играчи, с които стартираме това нещо. Тези играчи трябва да знаят, че не ги чакат само приятни неща. Те трябва да са отдадени на 100%, за да постигна това ,което сме си поставили за цел”, добави Бленджини.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Борислав Цветанов