Борусия (Дортмунд) и ПСЖ се срещат в полуфинал от Шампионската лига днес от 22:00 часа българско време. Двубоят ще се играе на "Сигнал Идуна Парк" в Дортмунд, където отново ще ври и кипи. Реваншът на "Парк де Пренс" ще е на 7 май.

Двата тима не бяха спрягани сред фаворитите за трофея в началото на сезона, но успяха да се промъкнат до предпоследното стъпало. Както е известно, в другата двойка Байерн и Реал (Мадрид) направиха зрелищно 2:2 снощи в Мюнхен.

 

Борусия не крие амбициите си отново да играе финал в Шампионската лига на "Уембли", както беше през 2013 г., когато “жълто-черните” загубиха от Байерн с 1:2 в английската столица. Припомняме, че немският тим спечели турнира през 1997 година. 

ПСЖ пък продължава да преследва требъл този сезон и ново достигане до последната фаза след пандемичната 2020 г., когато oтстъпи с 0:1 от Байерн.

Отборът на Един Терзич и ПСЖ попаднаха в "групата на смъртта" през есента, заедно с Милан и Нюкасъл, като "жълто-черните" финишираха на първа позиция, а парижани втори. В Париж ПСЖ нанесе единствената загуба на Борусия в груповата фаза (2:0), докато двубоят в Германия завърши 1:1.

В елиминациите тимът от Дортмунд се справи с ПСВ Айндховен с общ резултат 3:1, а след това отстрани Атлетико (Мадрид) с 5:4 след двете срещи. ПСЖ нямаше проблем с Реал Сосиедад на осминафиналите (4:1), след което надви Барселона след два зрелищни двубоя (общ резултат 6:4).

БОРУСИЯ (Дортмунд) - ПСЖ 

Шампионска лига, полуфинал, първи мач
Днес от 22:00 часа
Дортмунд,
"Сигнал Идуна Парк"
Съдия: Антъни Тейлър (Англия)
Пряко по bTV Action