Ипсуич победи като гост Ковънтри с 2:1 в отложен мач от 44-ия кръг на Чемпиъншип и направи огромна крачка към промоция във Висшата лига.

"Трактористите“ поведоха още в 8-ата минута, когато Кийфър Мур се възползва от много добър пас на Уес Бърнс и вкара топката във вратата на Брадли Колинс за 0:1.

Ипсуич бе много близо до това да вкара втори гол в 59-ата минута, но след удара на Броудхед топката срещна напречната греда.

Ковънтри успя да изравни резултата в 63-ата минута, когато Хаджи Райт получи добър пас и с удар под плонжа на Хладки прати топката в мрежата му. Шест минути след това Камерън Бърджис бе най-настоятелен в пеналта на домакините и успя да вкара топката във вратата на Брадли Колинс за крайното 1:2.

В последния кръг „трактористите“ са домакини на Хъдърсфийлд и всичко зависи само и единствено от футболистите на Киърън МакКена. Те ще са недостижими на второто място, ако спечелят или завършат наравно. Лийдс е трети, а в последния кръг е домакин на Саутхемптън и освен на победа срещу "светците", ще се надяват и загуба на Ипсуич от "териерите".