Отборът на Дея спорт (Бургас) спечели редовния сезон в ефбет Супер Волей, но сне успя да стигне до финал. Волейболистите на Дея отпаднаха на полуфиналите от ЦСКА с 1-3 успеха и в крайна сметка завършиха с бронзовите отличия за сезон 2023/24.

24-годишният посрещач на бургазлии Димитър Василев се утвърди като титуляр през изминалия шампионат и бе с основен принос за успехите на своя тим. За негово съжаление контузия го сполетя точно в решителната част от първенството - плейофите, като той не можа да играе в по-голяма част от най-важните двубои.

Добрите му изяви не останаха незабелязани и той бе включен в разширения състав на мъжкия национален отбор. Повиквателната е първа за Димитър Василев, който прави дебют при „лъвовете“ в зала. През 2021 година той представя България на европейско първенство по плажен волейбол за мъже под 22 години.

Димитър Василев заяви в интервю за BGvolleyball.com, че има двоен повод за радост – първи медал с мъжки отбор във волейболното първенство и първа повиквателна за националния тим, като ще направи всичко възможно за себедоказване с "лъвовете".

Твоята равносметка за сезона?

Като цяло сезонът мина добре. Спечелихме Купата, бяхме първи в редовния сезон. Накрая имахме контузени, което повлия за представянето ни в най-важната част – плейофите. Но каквото е станало, станало. Вече е свършило. Гледаме напред.

Беше един от контузените състезатели. Как се чувстваше?

За жалост, да. Трудно ми беше, че не мога да играя и не мога да помогна на отбора. Но това е спорта, няма как.

Завършвате с бронзовите медали, как го приемаш?

Положително, защото това е първия ми медал с мъжки отбор. Много се радвам от постигнатото отличие. Можеше и повече, но това е.

Колко силно е разочарованието, че не играхте на финал?

Голямо. Целихме се най-високо. Подържахме високо ниво през целия сезон, но не ни достигна малко накрая.

Какво бе за теб да гледаш финалната серия отстрани?

Със сигурност не е приятно. Не го пожелавам на никого от колегите ми. Гадно е, но няма как. Пак повтарям -това е спорта. Никога не си застрахован от контузии.

Оставаш ли в Дея за следващия сезон?

Да.

Да преминем към националния отбор, получи повиквателна? Как се чувстваш?

Изключително много се зарадвах. Това също е ново за мен. Ще дам всичко от себе си да се развивам и да вървя в положителен аспект.

С кого сподели първо хубава новина?

С годеницата ми и след това на всички останали.

Какво мислиш за новия треньор?

Мисля, че всичко ще е наред

Смяташ ли, че може да получиш шанс?

Що се отнася до мен -ще направя всичко възможно за себедоказване. Ще дам най-доброто в тренировъчния процес. Вече от там нататък треньорът решава.

Какво си пожелаваш за идните месеци?

Всички да са здрави, това е най важното!

Последвайте каналите ни в: