Собствениците на уелския Рексъм Райън Рейнълдс и  Роб Макълхени са придобили миноритарен дял от акциите на елитния мексикански футболен тим Некаса, съобщиха списанието за филмова индустрия "Варайъти", както и сайтът "Спортико". Те се присъединяват към актрисата Ева Лонгория, която е мексиканка по произход, както и към питчъра на Хюстън Астрос Джъстин Ферландър, моделът Кейт Ъптън и играча от НФЛ Одел Бекъм.

Според изданията, Лонгория е важната фигура, привлякла колегите си в клуба от град Агуаскалиентес. За момента не е ясно каква точно роля ще имат Рейнълдс и Макълхени в Некаса, но предвид бързия им успех в уелския тим, вероятно ще се използва опитът им в популяризирането. Филмът "Добре дошли в Рексъм" пожъна сериозен успех, представяйки не само града и клуба, но и активирайки интереса в САЩ към футбола генерално, а нещо подобно ще се цели и с мексиканския отбор.

Лига MX, както е името на местната лига, е най-гледаното футболно първенство в САЩ и заради емигрантската общност, и заради нивото на играта.

Некаса – клуб на повече от 100 години, стана притежание на група от американски бизнесмени, начело с Ал Тайлис и Сам Портър. Те придобиха 50 процента през 2021-ва, а през 2022-ра година други инвеститори се включиха с вложения за повече от 200 милиона долара.

Кампанията в първенството Апертура не беше особено успешна за червените, тъй като те останаха последни, на 18-о място. В турнира Клаусура останаха на 9-о място с 27 точки и ще играят в предварителния кръг за място в топ 8.

Иначе Рексъм - основният тим на актьорите-собственици, спечели втора поредна промоция в Англия и от новия сезон ще играе в Лига 1.

Последвайте каналите ни в: