Струмска слава (Радомир) продължава да следва основния си приоритет – развитието на Детско-юношеската школа. Още със завръщането си на треньорския пост Владимир Димитров си постави за цел изграждане и най-важното – налагане на млади местни футболисти от школата в първия отбор.

„Това не бе просто поредното клише, което всички хвърлят в публичното пространство, колкото да кажат, че дават шанс на младите. За мен резултатите на първия отбор не са най-важното нещо на света, искам да изградим футболисти от нашия град, които да заиграят в първия отбор“, коментира Владимир Димитров.

В изминалия кръг Струмска слава загуби го гостуването си на Марица (Пловдив) с 1:4 в мач от 30 кръг на Втора лига.

Наставникът имаше доста кадрови проблеми, като не успя да използва наказаните Борислав Николов и Евгений Илиев, както и контузения Арнел Кадрич. Липсваше и резервният вратар Радослав Рашков.

Така шанс за изява получиха четири момчета от школата:

  • Сергей Митков (вратар) – (15 г.) – в групата

  • Емилиан Петров – (16 г.) – пълен дебют

  • Кристиян Митов – (17 г.) – пълен дебют

  • Мартин Иванов – (19 г.) – титуляр

Сергей Митков и Емилиан Петров са част от юношеската формация до 17 години с треньoр Родислав Иглев, а Кристиян Митов и Мартин Иванов играят за юношите старша възраст с треньoр Даниел Иванов.

Мартин Иванов стартира като титуляр, докато Емилиан Петров и Кристиян Митов направиха пълен дебют за първия отбор на Струмска слава.

„За тези момчета всяка изиграна минута е безценна. Аз не се притеснявам да им давам шанс, защото това е пътят. Ако имах възможност да направя още една смяна, щях да пусна и 15-годишния ни втори вратар Сергей Митков“, коментира треньорът на Славата.

Последвайте каналите ни в: