Полузащитникът на Тотнъм Деян Кулушевски е недоволен от ВАР покрай изминалия мач срещу Арсенал, който неговият тим загуби с 2:3. Интересното обаче е, че шведът не говори за спорната според мнозина ситуация с негово участие за евентуална дузпа в полза на “шпорите”, а за друго положение. Бившият играч на Ювентус обърна внимание на положението с незачетения гол на Мики ван де Вен, с който резултатът щеше да стане 1:1.

Тогава имаше рикошет, след който топката попадна у бранителя и той я насочи в мрежата. ВАР обаче отчете, че в случая има засада.

“Наистина не разбирам правилата в тази ситуация - заяви Кулушевски. Топката докосна двама футболисти на Арсенал, но независимо от това беше маркирана засада. Явно не знам правилата, странно е… Тук нещата се променяха от 0:1 на 1:1. Не смятам, че някой е останал доволен”.

Малко след това се стигна до единоборство между Кулушевски и Леандро Тросар, след което играчът на домакините падна в наказателното поле. Съдиите обаче подминаха ситуацията, а секунди по-късно Букайо Сака реализира за 2:0 в полза на Арсенал. Кулушевски обаче не изрази разочарование за този момент от срещата в Лондон.

I find the bleating about the non-penalty call on Kulusevski pretty absurd. Trossard has made no attempt to upend the opponent and contact is only made because Kulu’s boot comes up against Trossard’s knee.

Contact in the box doesn’t make it an automatic foul. pic.twitter.com/pB39gOuj9z

— Callum Perritt (@callumjp92) April 29, 2024
Последвайте каналите ни в: