Централният защитник на Челси Тиаго Силва обяви официално, че се разделя с тима през лятото.

39-годишният бразилец си тръгва от "Стамфорд Бридж" като свободен агент. Той пристигна в Лондон като такъв през август 2020 г. и помогна на "сините" да спечелят Шампионската лига, Световното клубно първенство и Суперкупата на УЕФА.

Four years, countless memories.

A message from Thiago Silva… pic.twitter.com/f2YbB4GMXY

— Chelsea FC (@ChelseaFC) April 29, 2024

"Челси значи много за мен. Дойдох тук с идеята да остана една година, а всъщност прекарах четири. Това важи и за моето семейство, защото синовете ми играят за Челси. За нас е гордост да сме от семейството на Челси. През последните четири години винаги давах всичко за Челси. Но всяко нещо има начало, среда и край.

Надявам се, че не се разделяме завинаги, а само за кратко и в скоро време ще мога да се завърна в друга роля. Не мога да опиша любовта си към Челси, мога само да кажа благодаря. Ще се върна", заяви Силва във видео, публикувано от клуба в социалните мрежи.

Thank you will never be enough. 💙 pic.twitter.com/X2VTx5V5bS

— Chelsea FC (@ChelseaFC) April 29, 2024

За четирите си години в Челси Тиаго Силва има изиграни 151 мача с 9 гола и 3 асистенции в тях, като той бе избран и за капитан на клуба. Силва се присъедини към клуба, когато мениджър беше Франк Лампард, а след това игра и под ръководството на Томас Тухел, Греъм Потър и Маурисио Почетино.

Преди да преминe в лондонския клуб бразилецът осем години бе част от Пари Сен Жермен, а преди това и от Милан. Oсвен Шампионската лига, през 2021 г. Тиаго Силва спечели с Челси и Суперкупата на Европа, както и Световното клубно първенство. Възможно е сега бразилецът да се завърне в Флуминензе.

Последвайте каналите ни в: