Отборите на Черноморец и Левски излизат един срещу друг в мач №1 от своята четвъртфинална серия в плейофите на Националната баскетболна лига. “Акулите” приемат столичани в зала “Бойчо Брънзов” в Бургас тази вечер от 19:00 часа. Форматът на серията е до две победи от три мача, като вторият ще се проведе в сряда в София, а при необходимост третият ще се изиграе в петък, отново в Бургас.

Черноморец спечели редовния сезон в първенството, след като записа баланс от 25 победи и 7 загуби, за да си осигури първата позиция. Възпитаниците на Васил Евтимов обаче допуснаха две поредния поражения в последните си два двубоя за сезона, включително и единственото им такова като домакин от началото на кампанията - от Балкан с 89:90. След това тимът загуби и от Спартак Плевен със 76:81 като гост. Все пак Черноморец вече се бе бетонирал на първата позиция и можеше да си позволи отпускане в края на кампанията.

Левски пък направи отлично представяне във Втората шестица и заслужено си спечели място в плейофите на първенството. Момчетата на Димитър Ангелов записаха поредица от победи над основните си конкуренти в борбата за плейофите. “Сините” направиха ключовата си крачка към заключителната фаза от сезона с успеха над Ямбол с 88:79 в столицата, а в последния си мач за редовния сезон те сразиха и Миньор 2015 с 84:83 след продължение. Така Левски влиза в плейофите със серия от две поредни победи.

През настоящия сезон Черноморец и Левски играха един срещу друг два пъти, като “акулите” спечелиха и двете срещи - с 84:72 в Бургас и с 90:79 в София.

Последвайте каналите ни в: