Централният защитник на ЦСКА Християн Петров, който е юноша на Локо Пд,  не бе особено щастлив в края на съботното дерби с Левски, макар че съотборниците му победиха вечния съперник с 3:1. Капитанът на младежкия национален отбор изрази недоволството си при третата и последна смяна на Стамен Белчев в срещата.

Причината – в добавеното време на терена се появи Данило Асприля на мястото на Фернандо Каранга, а в същото време нито един български футболист не взе участие в двубоя. Неизползвани резерви освен вратаря Евтимов и национала на Люксембург Махмутович, останаха четирима родни полеви играчи – самият Петров, Георги Чорбаджийски, Станислав Шопов и Илиан Антонов.

Когато загряващите футболисти бяха привикани да се върнат на скамейка, стана ясно, че само Асприля ще се появи на терена, Петров ясно показа и изказа несъгласието си с треньорското решение. Ситуацията беше видяна от доста репортери, които бяха позиционирани край аутлинията пред сектор Г.

Петров демонстративно хвърли своя потник на пейката и едва дочака последния съдийски сигнал, за да се прибере в тунела. Той не участва и в празненствата за победата с феновете, а същото се отнася и за Шопов, който се запъти към съблекалнята след края на мача, пише “Тема спорт”.