В неделя следобед Арсенал постигна изключително важна победа на терена на големия си лондонски противник Тотнъм с 3:2. Пиер-Емил Хьойберг си вкара автогол в 15-ата минута, а до края на първата част “артилеристите” вкараха нови две попадения чрез Букайо Сака (27’) и Кай Хаверц (38’). “Шпорите” обаче направи силна втора част и успяха да се върнат в срещата след точни удари на Кристиан Ромеро (64’) и Хюн-Мин Сон (87’) от дузпа.

Really awful scenes in aftermath of the North London Derby as police attack angry Spurs supporters after an Arsenal fan was found in the home end.

It doesn’t have to be this way.pic.twitter.com/1pTvhUglIq

— 𝗢𝗹𝗹𝗶𝗲 𝗦𝗽𝗲𝗻𝗰𝗲𝗿 (@FootballOllie) April 28, 2024

След мача в социалните мрежи се появиха множество клипчета на грозни сцени и физически сблъсъци между привърженици на двата отбора пред стадиона. Местните медии твърдят, че причина за това е станал фен на Арсенал, който се е намирал в зоната с най-верните фенове на Тотнъм, кой с последния съдийски сигнал е свалил суитчъра си и е показал, че отдолу е с фланелка на “артилеристите”. Това е предизвикало суматоха и той е бил подгонен, а пред самото съоражение тежко екипирани полицаи са се опитали да въдворят ред, но в крайна сметка са упражнили насилие с палки и други помощни средства. На видеото се виждат няколко фена, които са свалени на земята. За момента не се съобщава колко са задържаните след тези сцени.

Последвайте каналите ни в: