Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола е убеден, че отборът му трябва да спечели всички оставащи срещи, за да защити титлата си в Премиър лийг. Вчера “гражданите” се наложиха с 2:0 при визитата си на Нотингам Форест и изостават с точка от водача Арсенал, но имат и мач по-малко.

“Не мисля, че Арсенал ще загуби други точки. Ситуацията е подобна на тази, в която с Ливърпул се преследвахме до последния кръг. Остават ни 4 мача. Ако направим равенство в един от тях, няма да станем шампиони”, заяви Гуардиола.

“Срещу Нотингам беше повече от трудно. Но това не ни изненада. Сякаш бяха минало само няколко часа от мача с Брайтън. Ливърпул спечели на този стадион в 99-ата минута, Арсенал победи с 2:1, така че и на нас не ни беше лесно. Трябваше да страдаме, за да вземем трите точки. В последния половин час, когато Бернардо Силва заигра до Ковачич в центъра, по-добре контролирахме двубоя”, сподели Пеп.

“Извадихме късмет, че теренът беше толкова сух, заради това съперникът пропусна някои положения. Провървя ни. Радваме се на победата и вече гледаме към следващия мач”, подчерта Гуардиола.

“Ако играеш добре и контролираш мача, хората казват, че не е имало напрежение от факта, че излизаш след конкурента си за титлата. Ако играеш лошо, всички са сигурни, че си се поддал на напрежението”, каза още наставникът на Ман Сити.

Последвайте каналите ни в: