Бившият футболист на Левски Гари Родригес вкара важен гол за Анкарагюджю при гостуването на Чайкур Ризеспор в 34-ия кръг на турското първенство. Националът на Кабо Верде се разписа в 9-ата минута на добавеното време за крайното 2:2. За тима от Анкара едно полувреме игра бившата звезда на ЦСКА-София Али Соу, а за домакините като резерва се появи Мартин Минчев.

Ризеспор поведе с 2:0 още до почивката, като точни бяха Адолфо Гаич и Ибрахим Олавойн. В 57-ата минута заменилият Али Соу Рияд Баич върна интригата, за да се стигне до последните секунди, когато корнер пред вратата на домакините предизвика разбъркване, а най-съобразителен се оказа Гари Родригес.

С евентуална победа Ризеспор щеше да събере 51 точки и да се изравни с петия в класирането Бешикташ. Сега отборът на Мартин Минчев е седми с 49 пункта, колкото има и Касъмпаша. Анкарагюджю се намира на 14-о място в подреждането с 38 точки, но не е далеч от зоната на изпадащите.

В друг двубой от неделната програма Кайзериспор спечели с 2:1 като гост на Пендикспор и записа първи успех от края на февруари. Игралият у нас за Локомотив (Пловдив), Черно море и Левски Мехди Бурабия отбеляза победния гол за Кайзериспор в 56-ата минута, а в 90-ата получи червен картон.

Последвайте каналите ни в: