Спортният директор на Германската футболна федерация Руди Фьолер може да си представи Ралф Рангник на треньорския пост в Байерн (Мюнхен).

"Смятам го за абсолютен топ треньор, футболен експерт, който винаги е имал голям успех с начина, по който води отборите си", заяви Фьолер пред Welt TV.

Ралф Рангник е фаворит за наследник на Томас Тухел начело на Байерн. Фльолер вярва, че това "със сигурност би било отлично решение".

Рангник е селекционер на националния тим на Австрия в момента и има договор до 2026 година. Той вече потвърди за контакта с ръководството на баварците.

Ако Юлиан Нагелсман не бе удължил контракта си с Германската футболна централа, за да остане начело на държавния тим на страната, Руди Фьолер би бил в ролята на търсещ нов старши треньор. Той не каза, че Рангник би бил кандидат, но заяви, че "в крайна сметка, виждайки имената, които са дискутирани в Байерн, много от тях са същите".

Членът на Борда на Байерн Мюнхен Макс Еберл коментира, че клубът няма да вземе решение кой ще замени Тухел преди мача от полуфиналите в Шампионската лига срещу Реал Мадрид във вторник.

Последвайте каналите ни в: