Селтик и Рейнджърс постигнаха победи в първия кръг от плейофите в шотландското първенство. "Детелините" се наложиха с 2:1 като гост на Дънди, а Рейнджърс спечели със същия резултат визитата си на Сейнт Мирън.

Разликата между двата тима е 3 точки в полза на Селтик. Отборът на Брендън Роджърс срещна доста трудности на "Денс Парк", въпреки че на почивката водеше с красив гол на Джеймс Форест, а в 67-ата минута отново опитният нападател прати топката в мрежата. Малко по-късно обаче Хуан Порталес намали, а в края Дънди създаде няколко разбърквания пред вратата на Джо Харт и накара "зелено-белите" да треперят за победата.

Рейнджърс също имаше трудни мигове на терена на Сейнт Мирън. Тимът на Филип Клеман поведе в 32-ата минута, когато Джеймс Болтън си вкара автогол, но в 37-ата Микаел Мандрон възстанови равенството. Французинът се разписа с глава. След почивката Рейнджърс доминираше и се добра до трите точки четвърт час преди края с попадение на Сирил Десерс, който засече с глава центриране на Джеймс Таверние.

На трето място в първата плейофна шестица е Хартс, следван от Килмарнък. Последните две места заемат Сейнт Мирън и Дънди. В следващия кръг Селтик ще посрещне Хартс, а Рейнджърс ще гостува на Килмарнък.

Последвайте каналите ни в: