Здравко Димитров имаше ключова роля за победата на Сакарияспор над Гиресунспор в среща от 32-ия кръг на турската Първа лига. Гостите спечелиха с 3:2, а българското крило асистира за решителното попадение в добавеното време. По този начин Сакарияспор излезе на трето място в класирането и увеличи шансовете си да се пребори за промоция в Суперлигата.

Гиресунспор, който е сигурен изпадащ и беше в серия от 10 поредни загуби, на два пъти излизаше напред в резултата с голове на Касъм Кьоскер и Шахин Дик. Домакините водеха с 2:1 до самия край на редовното време, когато Ерди Дикмен изравни. В шестата добавена минута Здравко Димитров, появил се от пейката в средата на втората част, центрира от корнер и Хасан Кълъч донесе така важната победа на Сакарияспор.

"Черно-зелените" се възползваха от грешната стъпка на Чорум и вече са на третата позиция в класирането, която осигурява участие във финалния плейоф за влизане в елита. Отборите, заели местата от четвърто до седмо, ще трябва да елиминират по два съперника, преди да стигнат до директния спор за квотата за Суперлигата.

По-рано днес Гьозтепе на Станимир Стоилов официално се завърна сред най-добрите в Турция, а промоция заслужи и най-силният отбор в Първа лига - Еюпспор.

Последвайте каналите ни в: