Бетис и Севиля не успяха да се победят в четвърти пореден мач в Ла Лига. Двубоят на "Бенито Вийямарин" завърши 1:1, като домакините поведоха с попадение от дузпа на Иско преди почивката, а малко след нея резервата Кике Салас изравни с глава и донесе равенството на Севиля.

Днешният резултат остави Бетис на 7-о място в класирането, на две точки зад шестия Реал Сосиедад. Севиля е на 13-а позиция с 38 точки, колкото има и Алавес.

Подкрепяни от сърцатите си фенове, футболистите на Бетис започнаха по-силно. Джони пропусна добра възможност след центриране на Иско, а попадение на Лукас Окампос от Севиля беше отменено заради засада. В 35-ата минута Доди Лукебакио, който замени получилия контузия Исаак Ромеро, спря топката с ръка след удар на Пабло Форналс и реферът Хосе Санчес посочи бялата точка. Иско изпълни хладнокръвно дузпата и наказа бившия си клуб.

Бетис продължи да е по-активният отбор и в началото на второто полувреме Седрик Бакамбю можеше да удвои аванса на "вердибланкос", но ударът му мина встрани от вратата. Веднага след това опитният нападател беше заменен от Вилиан Жозе заради травма. Айосе Перес също беше близо до втори гол за Бетис, но Йорян Ниланд спаси. Това беше само една от многото важни намеси на норвежкия страж.

В 54-ата минута ветеранът Хесус Навас отстъпи мястото си на Кике Салас, който само две минути по-късно зарадва феновете на Севиля. Защитникът скочи най-високо след центриране от корнер на Маркос Акуня и с глава заби топката във вратата на домакините. По този начин Салас се превърна в най-младия голмайстор за Севиля в дербито от Федерико Фацио през 2008 година.

Равенството беше добре дошло за Севиля, но Бетис искаше победата. Домакините бяха по-напористи до края на срещата, но Серхио Рамос и компания не се огънаха. Мачът приключи с общо 8 жълти картона, а Бетис остана без победа над градския си съперник в Ла Лига от 2018 година.

Последвайте каналите ни в: