Георги Костадинов игра 76 минути за АПОЕЛ в дербито на Никозия срещу Омония от поредния кръг на плейофите за титлата в кипърското първенство. Отборът на българския национал загуби с 0:1 и остана със 72 точки. Толкова има и АЕК Ларнака, но АПОЕЛ е лидер в класирането заради по-добрите си показатели в преките двубои с АЕК. В последния кръг двата тима ще се изправят един срещу друг в директен спор за титлата.

При победа днес, АПОЕЛ щеше да ликува с титлата предсрочно. "Синьо-жълтите" обаче не се възползваха от грешната стъпка на АЕК срещу Анортозис (1:1) и сега ще се нуждаят поне от равенство в последния кръг, за да финишират на върха.

АПОЕЛ започна по-добре и пропусна няколко възможности в началото. Гиорги Квилитая не успя да се разпише на празна врата, след което Омония постепенно взе инициативата. Символичните домакини стигнаха до попадение в 69-ата минута, когато Велко Симич беше точен с добавка отблизо. Победата гарантира на Омония третото място в класирането. Тимът има 68 точки.

"До почивката трябваше да водим поне с 2:0. След това не действахме достатъчно дисциплинирано. Убеден съм, че сме най-добрият отбор и заслужаваме титлата. В последния мач ще дадем всичко от себе си, за да зарадваме нашите фенове", коментира след поражението наставникът на АПОЕЛ Рикардо Са Пинто.

Последвайте каналите ни в: