Олимпик Лион победи гостуващия Монако с 3:2 в мач от 31-ия кръг на френската Лига 1 и направи официално ПСЖ шампион.

"Хлапетата" трябваше да обръщат мача още в самото начало, след като капитанът на монегаските Висам Бен Йедер ги изведе напред в резултата в първата минута.

Тимът от Лион изравни в 22-рата минута чрез капитана си Александър Лаказет, който вкара лесно попадение, оставен непокрит, след като Бенрама центрира отляво, а Матич увлече защитниците на Монако на първа греда. Четири минути по-късно Саид Бенрама този път не бе в ролята на асистент, а на голмайстор, като от десет метра отправи неспасяем удар.

В 60-ата минута нисичкият Бен Йедер увенча добрата си игра с втори гол с глава. В 78-ата минута Бен Йедер се изстреля зад гърба на защитата на домакините и вкара трети гол, но той бе отменен заради засада.

В 84-ата минута Малик Фофана вкара победния трети гол за Олимпик Лион при убийствена контраатака.

С успеха тимът от Лион, който дълго време бе последен в първата половина на сезона, се изкачи на седмото място и се цели смело в Европа. Монако остава на второ място, но тази загуба направи Пари Сен Жермен шампион. Три кръга преди края на мача тимът на Луис Енрике е с 12 точки напред и вече е недостижим на върха.