След три поредни мача без победа, ПАОК постигна изключително ценен успех срещу лидера в гръцката Суперлига АЕК и запази шансовете си да ликува с титлата в края на сезона. "Черно-белите" от Солун се наложиха с 3:2 и се доближиха на 4 точки от върха в класирането, но имат и мач по-малко от АЕК.

Кирил Десподов беше резерва за домакините, но се появи в 77-ата минута при 1:2. Малко по-късно Янис Константелиас изравни с втория си гол в двубоя, а в последните секунди на редовното време Хуан Састре хвърли в екстаз феновете на "Тумба".

В началото на април двата тима се срещнаха в Атина и ПАОК навакса пасив от два гола, за да стигне до драматично 2:2. Днес отборът на Разван Луческу отново показа характер в заключителните минути и попречи на "жълто-черните" да направят решителна крачка към титлата. При успех АЕК щеше да събере 78 точки и едва ли щеше да изпусне първото място при два оставащи мача, единият от които срещу Ламия.

Двубоят тази вечер започна по-добре за домакините, които излязоха напред още в 3-ата минута с гол на Константелиас след асистенция на Абдул Рахман Баба. Много скоро обаче Орбелин Пинеда възстанови равенството, а четвърт час преди края Домагой Вида доближи АЕК до така ценната победа. Хърватският национал се разписа за шести път през сезона, а тимът на Матиас Алмейда вече се виждаше като почти сигурен шампион.

При този резултат Луческу смени Андрия Живкович с Десподов, а в игра влезе и Магомед Оздоев. В 82-ата минута Константелиас наказа грешка на защитата на АЕК и вкара за 2:2. Секунди преди изтичането на редовното време Десподов центрира от корнер, топката беше изчистена, а Хуан Састре стреля много силно извън наказателното поле и с малко късмет кълбото спря в мрежата на зад Йоргос Атанасиадис - 3:2!

Загубата на АЕК беше добре дошла и за Олимпиакос, който не се е отказал да гони първото място, макар че има най-трудна програма в оставащите три кръга. Грандът от Пирея срази с 4:1 Ламия и събра 70 точки, с които заема 4-о място в подреждането, но е само на 4 точки зад АЕК, а има и един мач по-малко. Головете за Олимпиакос отбелязаха Шикиньо, Франсиско Наваро, Даниел Поденсе и Сотирис Александропулос.

Последвайте каналите ни в: