ПАОК Солун обърна у дома защитаващия титлата си от миналия сезон АЕК Атина с 3:2 в страхотно зрелище от осмия кръг на шампионската група на плейофната фаза в гръцката Супер Лига и се върна в битката за титлата.

Капитанът на българския национален тим Кирил Десподов се появи в игра за домакините като резерва в 78-ата минута, заменяйки сърбина Андрия Живкович, след което помогна за обрата.

Янис Константелиас (3) даде ранен аванс на тима от Солун след пас на Абдул Рахман Баба, а шампионите бързо изравниха чрез мексиканеца Орбелин Пинеда.

След почивката гостите обърнаха напълно резултата с гол на хърватина Домагой Вида (75), а малко след това Десподов влезе в игра преди обрата за домакините. Те изравниха с втория гол в мача на Янис Константелас (81) след пас на танзаниеца Мбвана Самата, а в края на срещата Хуан Састре (90) донесе трите точки на „орлите“ след нова асистенция на ганаеца Баба.

С този успех Десподов и компания събраха 71 точки и се върнаха в борбата за титлата, след като изостават на 4 от АЕК Атина, който обаче е и с мач повече.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ !