Виляреал се наложи с 3:0 като домакин на Райо Валекано в мач от 33-ия кръг на испанскатаЛа Лига и върна надеждите си за участие в европейските клубни турнири.

Норвежкият нападател Александър Сьорлот даде преднина на домакините в 18-ата минута и първото полувреме приключи при резултат 1:0. Йерсон Москера увеличи аванса на Виляреал в 69-ата минута, а само пет по-късно Сьорлот вкара втория си гол в мача, оформяйки крайното 3:0.

В друга среща от 33-ия кръг Гранада също постигна домакински успех с 3:0 срещу Осасуна. Победата бе едва четвърта за Гранада от началото на сезона, като тимът не намира на предпоследното, 19-о място в подреждането с 21 точки, на 5 от 18-ия Кадис и на 10 от 17-ия Селта Виго. След третата си поредна загуба Осасуна заема 11-а позиция с 39 точки към момента.

Попаденията за домакините отбелязаха уругваецът Факундо Пелистри в 29-ата минута, албанският нападател Мирто Узуни в 48-ата и аржентинецът Лукас Бойе в четвъртата минута на добавеното време на двубоя.

С успеха Виляреал излезе на девета позиция във временното класиране с 45 точки, на 2 зад осмия Валенсия и изпревари състава на Хетафе, който е десети с 43 точки. Райо Валекано прекъсна серията си от четири срещи без поражение и остава 15-и с 34 точки в актива си.

В други срещи от кръга по-рано Кадис и Майорка завършиха 1:1, а Гранада разби с 3:0 гостуващия Осасуна.